تنیس البو یا آرنج تنیس بازان چیست؟

تنیس البو یا آسیب آرنج تنیس بازان درد ناحیه خارجی آرنج است

همه‌چیز درباره تنیس البو

تنیس البو یا آرنج تنیس بازان، یک وضعیت دردناک آرنج است که در اثر استفاده بیش‌ازحد آن ایجاد می‌شود. برخلاف نام آن، فقط تنیس‌بازان مبتلا به تنیس البو نمی‌شوند، حتی اگر هرگز نزدیک زمین تنیس نرفته باشید، ممکن است به این بیماری مبتلا شوید. آرنج تنیس بازان یکی از شایع‌ترین دلایلی است که افراد برای درمان آن به پزشک مراجعه می‌کنند.

گزینه‌های درمانی زیادی برای آرنج تنیس‌بازان وجود دارد. در بیشتر موارد، درمان شامل یک رویکرد تیمی است. پزشکان ارتوپد، فیزیوتراپیست‌ها و در برخی موارد جراحان برای ارائه مؤثرترین مراقبت‌ها با هم همکاری می‌کنند. استراحت و مسکن‌های بدون‌نسخه اغلب به تسکین علائم تنیس البو کمک می‌کنند. اگر درمان‌های محافظه‌کارانه کمکی نکرد یا اگر علائم ناتوان‌کننده باشد، پزشک ممکن است جراحی را پیشنهاد کند. در این مقاله از سایت مرکز توانبخشی و فیزیوتراپی یزد به بررسی تنیس البو می‌پردازیم.

تنیس البو چیست؟

مفصل آرنج، مفصلی است که از سه استخوان تشکیل شده‌است؛ استخوان بازو و دو استخوان در ساعد که رادیوس و اولنا نامیده می‌شوند. چند برجستگی‌ استخوانی در پایین استخوان بازو وجود دارد که اپی‌کاندیل نامیده می‌شود، جایی که چندین ماهیچه ساعد مسیر خود را آغاز می‌کنند. این برجستگی استخوانی در خارج آرنج را اپی‌کوندیل جانبی می نامند. ماهیچه‌ها، رباط‌ها و تاندون‌ها استخوان‌های مفصل آرنج را کنار هم نگه می‌دارند. تاندون‌های ساعد شما که اکستنسور نامیده می‌شوند، ماهیچه‌ها را به استخوان متصل می‌کنند. تنیس البو، ماهیچه‌ها و تاندون‌های ساعد شما را درگیر می‌کند.

تنیس البو نوعی تاندونیت یا تورم تاندون‌ها است که باعث درد در آرنج و بازو می‌شود. تاندون‌ها نوارهایی از بافت پیوندی هستند که ماهیچه‌ها را به استخوان متصل می‌کنند. انجام هرگونه حرکات تکراری مچ و بازو باعث استفاده مکرر از تاندون‌های آرنج می‌شود و این اتفاق منجر به تورم تاندون‌ها می‌شود. تورم تاندون‌ها که با درد و حساسیت در قسمت خارجی آرنج همراه است، درنهایت منجر به بروز تنیس البو می‌شود.

درد عمدتاً در جایی اتفاق می‌افتد که تاندون‌های عضلات ساعد به یک برآمدگی استخوانی در قسمت بیرونی آرنج متصل می‌شوند. درد ناشی از آن همچنین می‌تواند به ساعد و مچ دست نیز سرایت کند. این بیماری می‌تواند در هر سنی ظاهر شود، اما در حدود ۴۰ سالگی شایع‌تر است. آرنج تنیس بازان مشابه بیماری دیگری به نام آرنج گلف‌بازان است که تاندون‌های داخل آرنج را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد.

علت ایجاد تنیس البو

علت اصلی آسیب آرنج تنیس‌بازان، کارکردن زیاد با آرنج است

تنیس البو معمولا با گذشت زمان ایجاد می‌شود و نوعی آسیب‌دیدگی ناشی از وارد‌کردن فشار عضلانی بیش‌از‌حد است. انقباض مکرر عضلات ساعد که برای صاف کردن و بالا بردن دست و مچ از آن استفاده می‌کنید، علت بروز این بیماری است. حرکات مکرر مانند گرفتن یک راکت در حین بازی و فشار به بافت باعث می‌شود عضلات در حالت کشش مداوم باشند و این اتفاق فشار زیادی به تاندون‌ها وارد می‌کند.این کشش مداوم در‌نهایت می‌تواند موجب بروز پارگی‌های میکروسکوپی شود.

در بعضی موقعیت‌ها با خم و راست شدن آرنج، عضله بر روی برجستگی‌های استخوانی ساییده می‌شود. این می‌تواند به مرور زمان باعث ساییدگی و پارگی تدریجی عضله شو‌د. تنیس البو همچنین می‌تواند ناشی از ورزش‌های زیر باشد:

  • تنیس
  • راکت‌بال
  • اسکواش
  • وزنه‌برداری
  • شمشیربازی

علاوه بر این تنیس البو می‌تواند افرادی را که با فعالیت‌های زیر سروکار دارند، درگیر کند:

  • نجاری
  • تایپ‌کردن
  • رنگ‌آمیزی
  • چنگ‌زدن
  • بافندگی
  • استفاده از ابزار لوله کشی
  • استفاده مکرر از ماوس کامپیوتر

عوامل خطر

موارد زیر می‌توانند خطر ابتلا به تنیس البو را افزایش دهند:

  • سن: در حالی که آرنج تنیس‌بازان در هر سنی افراد را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد، بیشتر در بزرگسالان بین ۳۰ تا ۵۰ سال شایع است.
  • ورزش: شرکت در ورزش‌های راکتی خطر ابتلا به آرنج تنیس بازان را افزایش می‌دهد، به خصوص اگر از تکنیک‌های صحیحی استفاده نکنید.
  • شغل: افرادی که مشاغلی با حرکات مکرر مچ دست و بازو دارند، بیشتر در معرض ابتلا به تنیس البو هستند. به عنوان مثال می‌توان به لوله‌کش، نقاش، نجار، قصاب و آشپز اشاره کرد.

علائم تنیس البو

علائم تنیس البو به تدریج ایجاد می‌شود. در بیشتر موارد، درد به صورت خفیف شروع می‌شود و به آرامی طی هفته‌ها و ماه‌ها بدتر می‌شود. معمولاً هیچ آسیب خاصی با شروع علائم وجود ندارد. به مرور علائم شامل درد و حساسیت در دستگیره استخوانی در قسمت بیرونی آرنج می‌شود. این دستگیره محل اتصال تاندون‌های آسیب‌دیده به استخوان است. درد همچنین ممکن است به بازو و ساعد نیز سرایت کند که احتمالاً هنگام انجام کارها با دستان خود دچار آن می‌شوید. به‌طورکلی علائم تنیس البو شامل موارد زیر است:

  • درد یا سوزش در قسمت بیرونی آرنج
  • ضعف در نگه‌داشتن اجسام
  • گاهی اوقات درد در شب

تنیس البو در موقعیت‌های زیر می‌تواند باعث احساس درد زیادی شود:

  • وقتی چیزی را بلند می‌کنید
  • وقتی دستگیره در را بچرخانید
  • وقتی یک فنجان قهوه نگه‌دارید
  • وقتی دست خود را مشت کنید
  • وقتی دری را باز کنید یا دست بدهید
  • وقتی شیئی مانند راکت تنیس را بگیرید
  • وقتی دست خود را بالا بیاورید یا مچ خود را صاف کنید

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر اقدامات خودمراقبتی مانند استراحت، یخ و استفاده از مسکن‌های بدون نسخه درد و حساسیت آرنج شما را کاهش نداد، باید به پزشک مراجعه کنید.

تشخیص تنیس البو

برای تشخیص تنیس البو پزشک ابتدا سوالاتی در مورد علائم و سابقه‌ی پزشکی شما می‌پرسد. او فاکتورهای زیادی را برای تشخیص در نظر می‌گیرد. این فاکتورها شامل نحوه بروز علائم، هر گونه عوامل خطر شغلی و مشارکت در فعالیت‌های ورزشی می‌شود.

پزشک در مورد اینکه چه فعالیت‌هایی باعث ایجاد علائم می‌شوند و اینکه علائم در کدام قسمت بازو ایجاد می‌شوند با شما صحبت خواهد کرد. اگر تا به حال به آرنج خود آسیب رسانده‌اید، سابقه آرتریت روماتوئید یا بیماری عصبی دارید حتما به پزشک اطلاع دهید.

سپس پزشک ارزیابی فیزیکی کاملی را انجام می‌دهد. در طول ارزیابی، او از انواع آزمایشات برای تشخیص دقیق استفاده می‌کند. برای مثال، ممکن است از شما بخواهد که مچ دست و انگشتان خود را در برابر مقاومت صاف کنید تا ببیند آیا این باعث درد می‌شود یا خیر. همچنین او از شما می‌خواهد که بازو، مچ و آرنج خود را خم کنید تا متوجه شود دقیقا کدام قسمت درد می‌کند.

همچنین ممکن است برای تشخیص تنیس البو یا رد سایر مشکلات به آزمایش‌های تصویربرداری مانند اشعه ایکس یا ام‌آرآی نیاز داشته‌باشید. آزمایشات تصویربرداری که برای تشخیص تنیس البو به‌کار می‌روند، موارد زیر هستند:

  • رادیولوژی: این روش تصویربرداری تصاویر واضحی از ساختارهای متراکم مانند استخوان ارائه می‌دهد و ممکن است برای بررسی آرتریت آرنج تجویز شوند.
  • MRI یا اسکن تصویربرداری رزونانس مغناطیسی: ام‌آرآی تصاویری از بافت‌های نرم بدن از جمله ماهیچه‌ها و تاندون‌ها ارائه می‌دهد. MRI برای تعیین میزان آسیب در تاندون یا بررسی سایر آسیب‌ها تجویز می‌شود. اگر پزشک احتمال دهد علائم شما مربوط به مشکل گردن است، اسکن MRI از گردن را تجویز می‌کند تا ببیند آیا فتق دیسک یا تغییرات آرتروز در گردن شما وجود دارد یا خیر. هر دوی این شرایط می‌توانند باعث درد بازو شوند.
  • الکترومایوگرافی (EMG): پزشک ممکن است برای بررسی مشکلات فشار عصبی، EMG را تجویز کند. بسیاری از اعصاب در اطراف آرنج حرکت می‌کنند و علائم فشردگی عصب مشابه علائم آرنج تنیس‌بازان است.

درمان تنیس البو

روش‌های غیرجراحی تاثیر زیادی در درمان تنیس الو دارند

خبر خوب در مورد درمان تنیس البو این است که معمولا این بیماری خود‌به‌خود بهبود می‌یابد. فقط باید به آرنج خود استراحت دهید و از روش‌های محافظه‌کارانه برای سرعت بخشیدن به بهبودی خود استفاده کنید. انواع روش‌های درمان تنیس البو شامل موارد زیر می‌شود:

درمان‌های غیرجراحی آرنج تنیس بازان

تقریباً ۸۰ تا ۹۵ درصد بیماران با درمان‌های غیر‌جراحی بهبود می‌یابند. این درمان‌ها از استراحت تا فیزیوتراپی را شامل می‌شوند که در ادامه با آن‌ها آشنا می‌شوید:

استراحت

اولین قدم برای بهبودی این است که به بازوی خود استراحت کافی بدهید. این بدین معنا است که شما مجبور خواهید‌بود شرکت در ورزش، فعالیت‌های سنگین کاری و سایر فعالیت‌هایی که باعث بروز علائم دردناک می‌شوند را برای چند هفته متوقف کنید یا حداقل کاهش دهید.

کمپرس سرد

متخصصان توصیه می‌کنند استفاده از کمپرس یخ را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه هر ۳ تا ۴ ساعت یک‌بار به مدت ۲ تا ۳ روز یا تا زمانی که درد از بین برود، انجام دهید. این روش به بهبود درد و تورم ناشی از تنیس البو کمک می‌کند.

بریس

استفاده از یک بریس در پشت ساعد نیز می‌تواند به تسکین علائم تنیس البو کمک کند. بریس می‌تواند علائم را با استراحت‌دادن به عضلات و تاندون‌ها کاهش دهد. همچنین استفاده از بند آرنج برای محافظت از تاندون آسیب‌دیده در برابر فشار بیشتر توصیه می‌شود.

داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی یا NSAIDs

مصرف داروهای ضد‌التهابی غیر‌استروئیدی مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا آسپرین برای کمک به کاهش درد و تورم توصیه می‌شود. با این حال، این داروها می‌توانند عوارض جانبی مانند خونریزی و زخم ایجاد کنند. بهتر است در مدت زمان کوتاه و در دوز‌های کم از آن‌ها استفاده کنید. حتما تحت نظر پزشک این داروها را مصرف کنید و توصیه‌ها را جدی بگیرید. داروهای مسکن مانند استامینوفن نیز ممکن است برای کمک به کاهش درد و تورم تجویز شوند.

ورزش

انجام تمریناتی که به افزایش میزان دامنه حرکتی و انعطاف‌پذیری همچنین کاهش سفتی کمک می‌کند، را امتحان کنید. پزشک ممکن است توصیه کند که این تمرینات را سه تا پنج بار در روز انجام دهید.

فیزیوتراپی

در فیزیوتراپی تنیس البو، فیزیوتراپیست با توجه به شرایط بیماری و سابقه‌ی پزشکی شما تمریناتی طراحی می‌کند و در انجام آن به شما کمک می‌کند. انجام فیزیوتراپی برای تقویت و کشش عضلات مفید است.

تمرین درمانی

تمرین درمانی یک سری فعالیت فیزیکی است که برای کمک به بیماران حرکتی طراحی و تجویز می‌شود. این روش با استفاده از بازآموزی عصب‌های بدن، تمرینات راه‌رفتن و فعالیت‌های فیزیکی به بهبود بیماری‌هایی که باعث محدودیت حرکت و فعالیت روزمره بیماران می‌شوند، کمک می کند. این روش در واقع از حرکات فیزیکی و اصلاح حالت بدن تشکیل شده که به بیمار آموزش داده می‌شود. انجام تمرینات طبق یک برنامه‌ریزی دقیق باعث می‌شود بیمار توانایی افزایش عملکرد عضلات و مفاصل را پیدا کند و بتواند آسیب‌ها را ترمیم کند.

شاک ویو

در روش درمانی شاک ویو امواج الکترومغناطیس به آرنج آسیب‌دیده فرستاده می‌شوند. این امواج الکترومغناطیسی سیستم خود ترمیمی بدن را تحریک می‌کند و باعث می‌شود سرعت بهبود بیماری افزایش یابد.

لیزر پرتوان

لیزر پرتوان در واقع رشته‌ای از فوتون‌های نوری مادون قرمز است که در یک نقطه متمرکز می‌شوند و بدین ترتیب انرژی بالایی را منتقل می‌کنند. این انرژی می‌تواند توسط سلول‌ها برای سوخت و ساز بیشتر و ترمیم آسیب مصرف شود.
از طرفی افزایش جریان خون در بافت باعث رسیدن اکسیژن بیشتری به سلول‌ها می‌شود که به بیشترشدن سرعت ترمیم بافت و کاهش درد کمک زیادی می‌کند. ویژگی قابل توجه لیزر پرتوان این است که پرتوهای آن متمرکز بوده و امکان تاباندن آن فقط به بافت موردنظر وجود دارد.

طب سوزنی

طب سوزنی روشی است که با فرو‌بردن سوزن‌های بسیار ریز در بدن بیمار کار می‌کند. با وارد‌شدن سوزن‌ها در این نقاط، بدن به آن‌ها واکنش نشان می‌دهد. در نتیجه کاهش دردهای مزمن، کاهش استرس و اضطراب، افزایش جریان خون و دیگر مزایای آن بروز پیدا می‌کند.

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی روشی است که با لمس و مالش بافت‌های نرم بدن و ماهیچه‌ها انجام می‌شود. هدف آن می‌تواند درمان بیماری، بهبود وضعیت سلامتی و یا آرامش‌بخشی به فرد باشد. استفاده از ماساژ باعث افزایش جریان خون در ناحیه آسیب‌دیده شده که روند بهبود آسیب را سرعت می‌بخشد.

تزریق استروئید

استروئیدها، مانند کورتیزون، داروهای ضد‌التهابی بسیار موثری هستند. استروئید یا مسکن برای کاهش موقتی تورم و درد اطراف مفصل تزریق می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که تزریق استروئید در طولانی‌مدت کمکی نمی‌کند و فقط به‌طور موقت درد را کاهش می‌دهد.

پلاسما درمانی

پلاسما درمانی یک درمان بیولوژیکی است که برای بهبود بافت طراحی شده‌است. در این روش درمانی نمونه کوچکی خون از بازو گرفته می‌شود. سپس برای جداسازی پلاکت‌ها سانتریفیوژ می‌شود. پلاکت‌ها به داشتن غلظت بالای فاکتورهای رشد معروف‌اند، به همین دلیل به ناحیه آسیب‌دیده تزریق و باعث بهبود آسیب می‌شوند. در‌حالی که برخی از مطالعات در مورد اثربخشی پلاسما درمانی بی‌نتیجه بوده‌اند، برخی دیگر نتایج امیدوارکننده‌ای را نشان داده‌اند.

استفاده از تجهیزات استاندارد

اگر در ورزش تنیس شرکت می‌کنید، ممکن است پزشک شما را تشویق کند که تجهیزات خود را از نظر استانداردبودن بررسی کنید. برای مثال اگر از یک راکت بزرگ استفاده می‌کنید، تغییر آن با یک راکت کوچک‌تر ممکن است به جلوگیری از عود علائم کمک کند.

جراحی تنیس البو

در بیشتر مواقع، روش‌های درمانی گفته‌شده موثر هستند. اما اگر مبتلا به تنیس البو شدید هستید که به دو تا چهار ماه درمان محافظه‌کارانه پاسخ نداده، ممکن است نیاز به جراحی داشته‌باشید. در این روش، بخش آسیب‌دیده تاندون معمولا برداشته می‌شود و تاندون باقی مانده ترمیم می‌شود. جراحی در حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد موارد جواب می‌دهد.

روش جراحی مناسب برای شما به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موارد شامل دامنه آسیب، سلامت عمومی و نیازهای شخصی شما می‌شود. با پزشک خود در مورد گزینه‌های موجود و خطرات مربوط به هر روش صحبت کنید. روش‌های موجود شامل موارد زیر می‌شوند:

جراحی باز

رایج‌ترین روش برای ترمیم تنیس البو جراحی باز است. این روش شامل ایجاد یک برش روی آرنج است. جراحی باز معمولا به صورت سرپایی انجام می‌شود. به ندرت نیاز به یک شب اقامت در بیمارستان دارد.

جراحی آرتروسکوپی

تنیس البو را می‌توان با استفاده از ابزار مینیاتوری و برش‌های کوچک ترمیم کرد. مانند جراحی باز، این یک روش یک روزه و سرپایی است.

عوارض جراحی

مانند هر جراحی دیگری، جراحی تنیس البو نیز عوارضی دارد. رایج‌ترین مواردی که باید در نظر بگیرید عبارتند از:

  • عفونت
  • از دست دادن قدرت عضلات
  • از دست دادن انعطاف پذیری
  • احتمال نیاز به جراحی بیشتر
  • آسیب به اعصاب و عروق خونی
  • نیاز به توانبخشی طولانی مدت

توانبخشی پس از جراحی

پس از جراحی، بازوی شما ممکن است به طور موقت با یک آتل بی‌حرکت شود. حدود یک هفته بعد بخیه‌ها و آتل برداشته می‌شود. پس از برداشتن آتل، تمرینات برای کشش آرنج و بازیابی انعطاف‌پذیری شروع می‌شود. تمرینات تقویتی سبک و تدریجی حدود ۲ ماه پس از جراحی شروع می‌شود. پزشک به شما خواهد گفت که چه زمانی می‌توانید به فعالیت ورزشی بازگردید. زمان آن معمولاً ۴ تا ۶ ماه پس از جراحی است.

بهبودی پس از درمان تنیس البو

احتمالا این سوال ذهن شما را درگیر کرده‌است که پس از ابتلا به تنیس البو چه زمانی می‌توانید به فعالیت‌های معمول خود بازگردید. این بستگی به آناتومی بدن شما و میزان آسیب به تاندون دارد. افراد با سرعت‌های مختلف بهبود می‌یابند.

بهتر است برای بهبود یافتن عجله نکنید. اگر قبل از بهبودی تنیس البو شروع به انجام فعالیت‌های قبلی بکنید، باعث تشدید آسیب می‌شوید. شما زمانی آماده بازگشت به سطح فعالیت قبلی خود هستید که:

  • آرنج شما دیگر متورم نیست.
  • آرنج آسیب‌دیده شما به اندازه آرنج دیگر شما قوی است.
  • گرفتن اجسام یا تحمل وزن روی بازو یا آرنج دردناک نیست.
  • می‌توانید آرنج خود را خم کنید و بدون هیچ مشکلی حرکت دهید.

پیشگیری از تنیس البو

مهم‌ترین نکته در پیشگیری از آرنج تنیس بازان پرهیز از تکرار بیش‌از‌حد یک حرکت است. نکات دیگر شامل موارد زیر می‌شود:

  • حرکات ورزشی را به صورت صحیح انجام دهید. زیرا انجام تکنیک‌های اشتباه مانند استفاده از وضعیت نامناسب برای تاب‌خوردن می‌تواند منجر به بروز آرنج تنیس‌بازان شود.
  • از یک متخصص بخواهید که تجهیزات شما را بررسی کند تا مطمئن شوید که اندازه و تناسب آن‌ها مناسب است.
  • قبل از هر ورزش یا فعالیتی که آرنج یا بازوی شما را درگیر می‌کند، گرم کنید و حرکات کششی انجام دهید.
  • اگر در حین فعالیت احساس درد آرنج کردید، سریع فعالیت خود را متوقف کنید.
  • پس از اتمام ورزش از کمپرس یخ برای آرنج خود استفاده کنید.
  • بازوها و مچ های خود را قوی و انعطاف‌پذیر نگه دارید.

ورزش برای تنیس البو

در پایان این مقاله، چند تمرین ورزشی مناسب برای بهبود تنیس البو را معرفی می‌کنیم:

ورزش‌های تقویت‌کننده عضلات ساعد از تنیس الو پیشگیری می‌کنند

ساعد خود را روی یک میز قرار دهید و یک حوله لوله شده یا توپ را در دست بگیرید. حوله را برای ۱۰ ثانیه فشار دهید و رها کنید. این حرکت را برای هر دست ۱۰ بار تکرار کنید

ورزش بهترین راه پیشگیری از تنیس البو است

روی یک صندلی بنشینید. آرنج را روی زانو بگذارید و یک وزنه یا بطری را در دست بگیرید. کف دست رو به پایین باشد. حالا با چرخش قسمت پایین ساعد، وزنه را به بالا بیاورید. این حرکت را برای هر دست ۲۰ بار تکرار کنید.

با تمرینات ورزشی می‌توانید تا حد زیادی تنیس البو را درمان کنید

روی صندلی بنشینید. آرنج را روی زانو بگذارید و یک وزنه یا بطری آب را در دست بگیرید. کف دست رو به پایین باشد. حالا با صاف‌کردن مچ، وزنه را بالا بیاورید و برگردید. این حرکت را برای هر دست، ۱۰ بار انجام دهید.

ورزش‌های تقویتی برای درمان تنیس البو به‌کار می‌روند

روی صندلی بنشینید. آرنج را روی زانو بگذارید و یک وزنه یا بطری آب را در دست بگیرید. کف دست را رو به بالا بگیرید. حالا با خم‌کردن مچ به سمت خودتان، وزنه را بالا بیاورید. این حرکت را برای هر دست ۱۰ بار انجام دهید.

جمع بندی

در این مقاله بیماری تنیس البو را به‌طور کامل بررسی کردیم. این بیماری در اکثر موارد با چندروز استراحت خودبه‌خود بهبود می‌یابد، اگر پس از استراحت و استفاده از روش‌های خانگی مثل کمپرس یخ بهبود نیافتید، به پزشک مراجعه کنید. تا از نظر ابتلا به سایر بیماری‌ها همچنین انتخاب روش درمانی مناسب بررسی شوید.

منبع:

webmd

mayoclinic

orthoinfo

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چهار + چهارده =